Vi tilbyr

Verditakst for bolig

VERDITAKST
En verditakst anslår eiendommens verdi i dagens marked. Verditaksten baseres på en visuell befaring uten inngrep i byggverket. Eiendommen blir vurdert slik den fremstår på befaringen.

I en verditakst lager takstmannen en rapport etter befaring og oppmåling av boligen. Rapporten vil inneholde en enkel beskrivelse av vedlikeholdet av boligen, dog uten at det er gjort grundige undersøkelser av den tekniske tilstanden. Tekniske og elektriske anlegg og piper, ovner og fyringsanlegg blir kun overfladisk besiktiget og ikke inspisert da dette krever faglig spesialkompetanse.

Når verdien beregnes vurderer takstmannen også forhold som beliggenhet, utsikt, solforhold, kommunikasjon samt nærhet til butikker, barnehage og barneskole. Verdien baseres også på eiendomsverdi.no sin database og sammenlignbare salg i området, eller tilsvarende områder.

Når brukes en verditakst?

Verditakst benyttes som oftest i forbindelse med låneopptak eller refinansiering av eksisterende lån der eiendommen stilles som sikkerhet. Den er mer utfyllende enn en verdivurdering. Andre vanlige bruksområder er ved skifte og arv.

Det er igjen viktig å bemerke at en verditakst ikke er en boligsalgsrapport eller en tilstandsrapport som beskriver boligens tilstand og er dermed lite egnet til bruk ved salg av bolig.

 / VÅRE TAKSTMENN
Takstmann Thor Arve Olsen
Thor Arve Olsen
Partner og takstingeniør
Takstmann Lars Erik Sandvoll
Lars Erik Sandvoll
Partner og takstingeniør
Misjon
Vi skal være det foretrukne takstselskapet for folk i Innlandet.
Visjon
Vi skal være det mest pålitelige og hyggeligste takstsenteret i Innlandet.
Historie
Selskapet er etablert i 2016.

Trenger du takst?

BESTILL BEFARING

Kontakt oss
1
Vil du prate med oss? ta kontakt!
+47 61 22 22 20
Storgata 131a
2615 Lillehammer
post@takstsenteretinnlandet.no

    Personvern preferanser
    Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.